Projektiperiood: 01.11.2022-31.01.2025.
Projekti nr: 2022-1-ES01-KA220-VET-000085592
PROJEKTI KIRJELDUS
Kliimamuutused ja keskkonnaseisundi halvenemine kujutavad endast eksistentsiaalset ohtu Euroopale ja ülejäänud maailmale. Seetõttu tehakse poliitilisel tasandil rahvusvahelisi jõupingutusi antud väljakutse lahendamiseks ning nende tagajärgede leevendamiseks, selliste meetmetega nagu jätkusuutlike koolide keskkonnamärgised. Need märgised aga ei arvesta (HoReCa) sektori kutsekoolidega kellel on majutus-, toitlustus- ja teeninduseraialad. Seetõttu on vajalik luua erikoolitus ja spetsiaalne jätku suutlikkuse sertifikaat.
Projekt ECO-TAG keskendub sellele konkreetsele väljakutsele kokanduse, gastronoomia, kokakunsti, köögihalduse ja toitlustusteenustega tegelevate kutsekoolide vaatenurgast. Selle eesmärk on käsitleda nende keskkonnamõju ja nende seost toiduainesektoriga. See võimaldab luua spetsiifilisi ja üldisi säästvaid pädevusi (mille aluseks on Euroopa jätkusuutlikkuse raamistik "Green Comp"), muuta käitumist ja seega vähendada süsiniku jalajälge.
PROJEKTI EESMÄRGID
- Tõsta teadlikkust toidusektori jätkusuutlikkust käsitlevate rahvusvaheliste poliitikate osas kutsekoolide majutus-, toitlustus- ja teeninduseraialadel
- Pakkuda koolitusi projekti käigus välja töötatud materjalidest lähtuvalt
- Rakendada uut EL-i rohelist raamistikku kokandus- ja gastronoomiavaldkonnas kutsehariduse ja -koolituse sektoris, aidates kaasa innovatsioonile ja haridussüsteemi ajakohastamisele
- Kinnitada ja kinnistada nii kulinaariakeskuste pingutusi kui ka osalejate omandatud pädevusi tänu kogu projekti jooksul välja töötatud sertifitseerimissüsteemile (ECOETIQUETA Erasmus), tagades nii pakutava sisu kvaliteedi ja selle jaoks sertifitseeritud digitaalse pitseri loomise antud sektorile.
- Sihtrühma teadlikkuse tõstmine jätkusuutlikkuse olulisusest ja teadmise väärtusest, kuidas antud teadmisi teistele edasi anda.
PROJEKTI TULEMUSED
- Interaktiivne juhend uusimate jätkusuutlikkusega seotud rahvusvaheliste poliitikate ja nende poliitikate rakendamise viiside kohta toitlustus- ja hotellindussektori koolituskeskustes.
- Kulinaariakeskuses multidistsiplinaarselt rakendatav jätkusuutlikkuse teemaline mikrokvalifikatsiooni MOOC-kursus õpetajatele/koolitajatele
- Sertifitseerimissüsteem ja projekti sisule digipitsati loomine.
- Avatud ja juurdepääsetav digitaalne platvorm.
- Poliitika käsiraamat
- Juhtimisanalüüsid
PROJEKTI UUDISKIRJAD
PROJEKTI ARTIKLID
PROJEKTI PARTNERID
- Mediterraneo Culinary Center: projekti koordinaator, Hispaania, https://www.mediterraneoculinary.com/
- Kauno maisto pramones ir prekybos mokymo centras, Leedu, http://www.mpcentras.lt/
- Lula Consulting s.r.l, Itaalia, http://www.lulaconsulting.eu/
- Scuola Centrale Formazione Associazione Scf, Itaalia, http://www.scformazione.org/
- Fondation EFCoCert, Šveits, http://www.efcocert.eu/
- Pärnumaa Kutsehariduskeskus, Eesti, http://www.hariduskeskus.ee/
Lisainfo:
Karmen Torin - projektijuht
Teele Luks – projektijuht
Jälgi projektidega seonduvad instagramis: erasmuspkhk või meie kodulehel https://www.hariduskeskus.ee/rahvusvaheline/