Kutseõppe liik: 5. taseme kutseõppe jätkuõpe
Õppevaldkond: teenindus
Õppesuund: isikuteenindus
Õppekavarühm: majutamine ja toitlustamine
Õppevorm: statsionaarne - koolipõhine õpe
Õpingute alustamise tingimus: keskharidus ja EKR 4. taseme turismiettevõtte teenindaja kutse või omandatud vastavad kompetentsid, mida on võimalik tõendada
Õppekava maht: 60 EKAP
Õppe nominaalkestus: 1 a
Õppetöö korraldus: kolmapäev-neljapäev
Vastuvõtu tingimused:
- keskharidust tõendava dokumendi hinnete aritmeetiline keskmine hinne 100%
- individuaalne vestlus nendele õpilaskandidaatidele, kel puudub kutse ja on vajalik kompetentside hindamine (personaalne teavitus)
Õppekava lühitutvustus:
Majutusettevõtte juhtimine (Hotel Management) on uus jätkuõppe õppekava Pärnumaa Kutsehariduskeskuses, mis on loodud koostöös Tartu Ülikooli Pärnu kolledžiga.
Õppekava lõpetaja pakub külastajatele majutusettevõtte teenuseid, korraldab ja arendab iseenda ning oma meeskonna tööd hotellis.
Õppima on oodatud kõik, kellel on keskharidus ja 4. taseme turismiettevõtte teenindaja kutse ning need (vähemalt keskharidusega) isikud, kel pole küll kutsetunnistust, kuid kes kas töötavad või on töötanud majutusvaldkonnas ehk omandanud kompetentsid töö käigus.
Seega, keskharidusega õpilaskandidaadil, kel puudub kutsetunnistus, kuid kes töötab või on töötanud valdkonnas, on võimalik omandatud kompetentse tõendada. Vastuvõtukomisjonile tuleb sel juhul esitada väljavõte töölepingust või töötamist tõendav tööandja tõend ning portfoolio.
Portfoolio peaks sisaldama näiteid või tõendeid kutsestandardi kohustuslike kompetentside tegevusnäitajate kohta. Lisada võib ka pildimaterjali.
Õppekavale kandideerijate kompetentsidele vastavust hinnatakse õpilaste valdkonna vastuvõtukomisjonis vestluse toimumise päeval.
Tule kohale ja omanda kutse heast koolist!
Põhiõpingute moodulid:
- Eesti turismigeograafia
- finantsarvestuse alused
- majapidamisoaskonna töökorraldus
- majutusettevõtte juhtimine
- majutusettevõtte juhtimise praktika
- sissejuhatus erialasse
- teenuste disain ja turundus
- toitlustusteenindus ja toitlustusprotsesside juhtimine
- turismimajanduse alused
- vastuvõtutöö korraldus
Valikõpingute moodulid:
- arvutiõpetus
- erialane inglise keel
- erialane soome keel
- kassatöö
- kultuurilugu
- lilleseade
- uurimistöö alused ja statistika
- veiniõpetus ja klassikalised kohvijoogid
Lisainformatsioon: Endla Kuura (kutseõpetaja) endla.kuura[at]hariduskeskus.ee
Vt lisaks õppekava