#ErasmusDays nädalal tunnustame väärikamaid Erasmus+ õpirände propageerijaid ja õpirände saadikuid, et väärtustada haridusalast rahvusvahelist koostööd ja avaldada tunnustust selles valdkonnas väljapaistvaid tulemusi saavutanud inimestele ning asutustele. https://archimedes.ee/aasta-opirande-edendaja-ja-aasta-opirandur-valitud-ning-kuldounad-omanikud-leidnud/?fbclid=IwAR2WGlk7YgtHFXrs41IjxYs8mLB36S-PxGXD5hwo_QnBfeFacwC-1m-QUPI
Žürii on välja valinud nii hariduse valdkonna aasta õpirände edendaja ja aasta õpiränduri konkursi laureaadid.
Žürii välja valitud laureaatide seas on ka Carlo Antonio Fogelberg Pärnumaa Kutsehariduskeskuse õpilane.
Carlo Antonio Fogelberg asus õppima koka eriala Pärnumaa Kutsehariduskeskusesse 2017.aasta sügisel ning lõpetas selle 2020.aastal.
Carlo on järjepidevalt pühendunud erialale, innustanud koolikaaslasi osalema õpirändes ning panustanud kooli rahvusvahelisse töösse ja õpirände programmi tutvustamisesse.
Kuuldes võimalusest sooritada osa praktikast välismaal, haaras ta sellest kohe kinni. 2019.aasta veebruaris osales ta õpirändes Belgias, Genti linnas, kus sai praktiseerida kahe Michelini tärniga pärjatud restoranis Vrijmoed, peakoka Michael Vrijmoed käe all. Carlo tegi seal omal soovil 12-15h vahetusi, olgugi, et programm temalt seda ei eeldanud. Peakoka hinnang oli ääretult positiivne ja tunnustav.
Järgmine õpiränne viis Hispaaniasse, Valenciasse 2019 sügisel, kus Carlo praktiseeris linna ühes parimas restoranis – Sucede, mis on üks seitsmest Michelini tärniga pärjatud restoranist Valencias. See kogemus jättis talle kustumatu mulje, mida ta jagas ka oma õpirände blogis: https://www.hariduskeskus.ee/international/kokk-carlo-antoniofogelberg-hispaanias-valencias/
Tagasi Eestis olles jagas ta oma õpirände kogemust nii oma rühmakaaslastega, sõpradega kui ka koolis laiemalt, samuti aitas ta Pärnusse praktikale saabunud välispraktikantidel kohaneda.
Carlo eesmärgid tulevikuks on kõrged. Täna töötab noor tuleviku tippkokk Hedon spaahotelli restoranis Raimond.