Bocuse d'Or Europe

PRESSITEADE

Eesti osaleb maailma prestiižseimal kokandusvõistlusel Bocuse d'Or Europe, mis seekord toimub Trondheimis (Norras) 2024.a. märtsis.

Eesti kvalifikatsiooni voor toimub seekord Pärnumaa Kutsehariduskeskuses, kus on suurepärased õppimisvõimalused ja kust on oma kokahariduse omandanud ka varem Bocuse d'Or Eestit esindanud kokad.

Euroopa vooru kutsutakse 20 Euroopa valdkonna edukamat riiki, kuhu Eestil on au kuuluda.

Euroopa voorust pääseb kümme parima tulemuse teinud riiki edasi Bocuse d'Or Grande Finale 2025

vooru.

Eesti osaleb selles kokkade “Vormel 1” võistlusel juba aastast 2007 ja on pääsenud lõppfinaali seitsmel korral üheksast. Keerulise ülesehitusega ja raskeim võistlus kokandusmaailmas koosneb kolmest etapist:

  • kohalik (riiklik) voor, mis tänavu peetakse Pärnus, Pärnumaa Kutsehariduskeskuses, 13. mail 2023.
  • Euroopa voor, mis korraldatakse seekord Trondheimis 2024 märtsis ja
  • lõppvoor Grande Finale, mis toimub alati Lyonis (Prantsusmaal) jaanuaris 2025.

Bocuse d'Or 2023 kohalikule voorule on kvalifitseerunud kaks kandidaati:

  • Herkki Ruubel - Pärnumaa Kutsehariduskeskuse kutseõpetaja ja kooli vilistlane
  • Ivan Derizemlja - Rondeau OÜ omanik ning peakokk ning Pärnumaa Kutseharidusekese vilistlane

Mõlemad kandidaadid on suurte kogemustega ja valdkonnas hästi tuntud, kellel on piisav peakokana töötamise kogemus ja kes on korduvalt esinenud erinevatel kokandusvõistlustel ja esindanud Eestit nii kodus kui välismaal.

Kohalik voor toimub 13.05.2023 ning ootame võistlust jälgima nii valdkonna spetsialiste kui toiduentusiaste üle Eesti alates kell 11.00 kuni võistluse lõpuni (ca 16.30). Võistlusele järgneva piduliku õhtusöögi valmistab Aasta Kokk 2022 Helena Vallimäe. Restoranis Noot Bocuse d'Or Eesti 2023 laudade broneerimine toimub Estonia Resorts SPA hotelli veebilehel https://www.spaestonia.ee/resort/  

Päevakava:

Bocuse d`or Eesti eelvoor
Pärnumaa Kutsehariduskeskuses 13.05.2023

8.45 alustab köök N1 Herkki Ruubel

9.00 alustab köök N2 Ivan Derizemlja

11.00 pealtvaatajate saabumine

13.00 maitsezürii saabumine Heidi Pinnak, Anni Arro, Jessie Sommarström, Svetlana Rishkova, Taisi Talviste

14.15 esimene võistlustöö

14.30 teine võistlustöö

14.45 kolmas võistlustöö

15.00 neljas võistlustöö

15.15 zürii suundub staabiruumi kokkuvõtte tegemiseks

15.30-16.00 võistluste lõpetamine Pärnumaa Kutsehariduskeskuses

19.00 Võistlusjärgne õhtusöök restoran Noot Estonia SPA Hotell, võitja väljakuulutamine

 

Bocuse d'Or 2023 Pärnus toimuva võistlusvooru tooraineteks on Siberi Tuur, sinimerekarbid, noorveise põsk, veise saba ja noorveise maks. Teha tuleb kaks rooga. Mõlema võistlustöö taldrikul
peab olema ka kõrvits - tuhande võimalusega suurepärane aedvili. Lisaks kõrvitsale võivad võistlejad kasutada kuni 3 lisandit ja 2 kastet omal valikul.

Võistlus peetakse Bocuse d'Or reeglite järgi, kus roogade valmistamiseks on aega 5,5 tundi. Meeskonda kuulub kandidaat, komi (abikokk) ja treener kes jälgib ajagraafikus püsimist

Dimitri Demjanovi eestvedamisel on Eesti olnud Bocuse d'Or konkursil esindatud aastast 2007 alates. Edu on saatnud Eesti delegatsiooni kõikidel aastatel, mil oleme saanud tutvustada kogu maailmale oma toidukultuuri eripärasid ja tutvustada suurepärast Eesti toorainet.

Bocuse d'Or on maailma kõige prestiižsem kokakunstivõistlus, mille kutsus 1987. aastal ellu maailmakuulus Prantsuse meisterkokk Paul Bocuse. Inspireerituna spordiürituste kaasahaaravast atmosfäärist, otsustas Paul Bocuse korraldada meelalahutusliku vaatemängu, mille fookuses oleks kokakunst ja tippkokkade meisterlikkus. Bocuse d'Ori finaalvoor toob iga kahe aasta järel Paul Bocuse'I kodulinna Lyoni 24 parimat kokka üle maailma, kes valmistavad pealtvaatajate silme all oma võistlustööd. Seejärel hindab aga nende etteastet maailma hinnatuimatest kokkadest koosnev auväärne žürii. Aastate jooksul on sellelt konkursilt tuult tiibadesse saanud paljud andekad kokad, kes on tutvustanud maailmale oma kodumaa gastronoomilist pärandit.

Lisainfo:
https://business.visitnorway.com/en/meetings/bocuse-dor/.
https://www.bocusedor.com/en
https://www.facebook.com/BocusedorOfficial
https://www.facebook.com/bocusedor.estonia
Teemaviited: #bocusedor2023 #bocusedorestonia #seeyouintallinn #visiteston

bounce sp

ÜLDANDMED

Koordinaadid N58.385768, E24.540174
Registrikood 70006369
Tehingupartneri kood 007001
Arveldusarve: Rahandusministeerium
SEB: EE891010220034796011
Swedbank EE932200221023778606
Luminor bank EE701700017001577198
Viitenumber (arved): 2800082789
Viitenumber (toetused): 2800047737
E-arved (info)

Andmekaitse: Bert Blös (Privanor OÜ)
andmekaitsespetsialist[at]privanor.ee
(+372) 5379 4636

KONTAKTID

Üldtelefon (+372) 442 7888
Direktor (+372) 445 9467
Õppekorraldus (+372) 5695 2568
Sisseastumine (+372) 5688 9840
Täiendus- ja ümberõpe (+372) 445 1968
A-korpuse valvelaud (+372) 445 9464
Õpilaskodu valvelaud (+372) 445 1965
Õpilaskodu juhataja (+372) 58607746
Raamatukogu (+372) 5682 0189
Kooliõde (+372) 445 9463, (+372) 5344 5246
Kõigi töötajate kontaktid (link)

PÄRNUMAA KUTSEHARIDUSKESKUS | Niidupargi tn 12 | Pärnu | 80047 | tel +372 4427888 | parnumaa[at]hariduskeskus.ee
Küpsiste kasutamine ja privaatsuspoliitika

Meie veebileht kasutab parema kasutajakogemuse tagamiseks küpsiseid

Vaata lähemalt