Toitlustuse valdkonna grupimobiilsus Prantsusmaal

by Liisi Kruusimägi

Teenindusõppeosakonna neli koka eriala kutseõpetajat, üks toitlustusteeninduse eriala õpetaja ja osakonnajuhataja asetäitja viibisid 26.08-01.09.2019 õpirändes Lõuna-Prantsusmaal. Õpirände eesmärk oli täiendada oma erialaseid teadmisi, arendada ja parendada partnerlussuhteid. Selle 7 päeva jooksul külastati CFAI kutsekooli, kus tutvuti Prantsusmaa kutsehariduse süsteemiga ning praktiliste tundide läbiviimiseks mõeldud õppeklassidega. Kuigi enamuse ajast veedavad õpilased ettevõtetest (3 nädalat ettevõttes ja üks nädal koolis), on õppeklassid muljetavaldavad – klassiruumide sisustus on põhjalikult läbimõeldud ja tehniline varustatus on väga heal tasemel. Seda tänu kohalikele suurematele ettevõtetele, kes panustavad hariduse kvaliteedi parendamisse nii rahaliste kui mitterahaliste (nt. annavad oma tooteid õppevahenditeks) vahenditega.
Peale kooliga tutvumist oli võimalik osa saada  ka reaalsest töökeskkonnast, kus  õpirändes osalevatel töötajatel avanes võimalus teha tööd kahes hinnatud restoranis – Le Tournedos ja Logis Auberge cote Jardin, mis on 2017. a pälvinud ka Michelini tunnustuse.
Peale tööpäevade lõppu tutvuti kohalike vaatamisväärsustega ja veedeti aega CFAI Saksamaa sõpruskooli õpilaste ja õpetajatega, kes samal ajal samuti Prantsusmaal õpirändes viibisid.

Kokkuvõtteks võib öelda, et Prantsusmaa on imeilus maa, kus elavad sõbralikud inimesed ja
mida valdab mentaliteet: „Võta vabalt, aega on!“

Sarnased postitused