Andra Hispaanias kokkamas

by Liisi Kruusimägi

Andra Holland käis kokapraktikal Hispaanias Erasmus+ programmiga. Rohkem Andra õpirände kohta saad lugeda allpool olevast kokkuvõttest.
Praktika toimus Hispaanias Bilbao linnas 10.03-10.04.2018. Praktika koha nimeks oli Servicios Hosteleros Overko S.L. Minu praktika eesmärkideks oli ennast täiendada ja saada uusi kogemusi ning tutvuda võimalikult palju hispaania köögiga.  Olin kahes erinevad ettevõttes, mis kuulusid ühele ja samale omanikule. Neist üks oli El Deposito ja teine Kokken.
Alustasin oma praktikat El Depositos, olin seal 2 nädalat. Ootused eriti kõrged ei olnud, kuid soovisin ikka midagi juurde õppida. Kui esimesel päeval kööki astusin, tahtsin kohe sealt ära minna, kuna köök oli väga must ja küllaltki väike. Ettevõttes töötas 2 kokka kahes erinevas vahetuses – hommikune ja õhtune vahetus. Mina töötasin hommikuses vahetuses 9-16ni. Minu peamisteks tööülesanneteks oli burgerite valmistamine, kartulite koorimine ja hommiku võileibade valmistamine. Kollektiiv oli väga sõbralik ja ühtehoidev. Kuna ma olen kolmandal kursusel ja hakkan kohe oma kooli lõpetama, siis ei olnud see minu jaoks piisav praktika. Soovisin ettevõtet vahetada ning 2 nädalat hiljem sain minna teise ettevõttesse nimega Kokken.
Omanik küll rääkis, et see on väga kõrge tase ja kas ma ikka seal hakkama saan. Olin juba oma ootused kõrgeks püstitanud, et saan ennast korralikult proovile panna, kuid pidin siiski pettuma. Läksin esimesel päeval tööle ja ka seal ootas mind üsna pisike ja räpane köök. Sealne menüü oli küll veidi rohkem a la carte stiilis, kuid siiski jäi see väga palju alla Eesti restoranide köökidele. Peamisteks ülesanneteks oli külma ja kuuma köögi ettevalmistused ning hiljem ka toitude väljastamine. Kokkenis oli ka 2 vahetust, hommikune ja õhtune vahetus. Mina töötasin hommikuses vahetuses, mis kestis 9-16ni. Suureks rõõmuks oli vaid see, et üsna palju oli teha ja ei pidanud niisama passima ning otsima omale tööd mida teha.
Midagi uut ma eriti ei õppinud, kuid sain selgeks kuidas teha hispaania omletti ja nende tuntud rooga paellat. Hispaania iseenesest oli väga ilus koht. Külastasime mõningaid toidu kohti ja randa. Käisime palju poodides ja lihtsalt jalutamas ning nautimas seda võrratut loodust.
Probleemsituatsioone ei tekkinud ning usun, et kui oleks mõni tekkinud poleks selle lahendamine eriti keeruline olnud. 

Mina isiklikult soovitan kõigil sellest võimalusest kinni võtta ning minna välispraktikale kuhugi teise riiki. Iga uus kogemus annab juurde enesekindlust, motivatsiooni ja tahet edasi jätkata oma unistuste nimel. Kuidas toime tulla võõras riigis, kus riigi peamiseks keeleks ei ole inglise keel, vaid mõni muu keel, või kuidas hakkama saada, kui su ümber pole lähedasi inimesi. Ma oleksin praktikaga rohkem rahule jäänud, kui oleksin olnud mõnes paremas restoranis, kuid igast kogemusest õpitakse olgu see kas hea või halb kogemus.

Sarnased postitused