Toitumisõpetuse alused

You are here: Home > TOITUMISEGA SEOTUD PROBLEEMID

TOITUMISEGA SEOTUD PROBLEEMID

Enamlevinud probleemid toitumisega on:

        • ületoitumus,
        • alatoitumus,
        • väärtoitumus,
        • toiduallergia,
        • toidutalumatus,
        • diabeet.

Söömishäired põhjustavad nii üle- kui alakaalu. Kõige levinum on oma kehakaalu hindamine kehamassi indeksi (KMI) abil. Seda arvutatakse jagades kehamass kilogrammides pikkuse ruuduga meetrites.

Toiduallergia on toidu talumatuse vorm, mida iseloomustab suurenenud tundlikkus mingi toiduaine suhtes.

Toidutalumatus on mitteallergiline ülitundlikkus mõne toidu või joogi suhtes, mille tulemusel võivad esineda erineva raskusastmega tervisehäired alates kõhuvalust kuni verise väljaheiteni.

Diabeet ehk suhkruhaigus on erinevatel põhjustel tekkiv energiavahetushäire.

Toitumisega seotud probleemiks võib nimetada ka toidu kaudu levivaid haigusi. Toiduga levivatest nakkustest saab lugeda siin.

Toiduga kaasnevatest ohtudest loe siit.

Submenu

nach oben