Toitumisõpetuse alused

You are here: Home > TOITUMINE ERINEVATES KULTUURIDES

TOITUMINE ERINEVATES KULTUURIDES

Igas riigis on olemas vaid sellele omane toitumiskultuur ning rahvuslikud toidud ja toiduained. Kindlasti on erinevates piirkondades olemas omad toidud ja nende valmistamise võtted. Söömine on paratamatus, selle kvaliteet väga tähtis, seetõttu puutub toiduga iga päev kokku nii põliselanik, sisserändaja kui ka turist.

Toitumiskultuur on väga oluline osa rahvuskultuurist, seega vajavad kohalikud toiduained väärtustamist ning tutvustamist nii kodu- kui välismaal.

Enim kiidetud toitumistavasid on Vahemere ääres. Hispaaniast Kreekani levinud toitumistavasid on kiidetud nii Euroopas kui USAs. Eriti on pälvinud tunnustuse kreetalaste toiduvalik. Sealsed elanikud elavad kaua ja tervena. Nende keskmine vanus on alati olnud kõrgem kui mujal Euroopas.

Kõikide rahvaste rahvusroad peegeldavad rahva endisaegset kehva eluolu ja hakkamasaamist väga keerulistes tingimustes. Sööma pidi seda, mida võtta oli. Tuntumatest rahvusköökidest loe siit.

Tutvu erinevate toitumiskultuuridega:

Submenu

nach oben