Hollandi-Eesti kokanduse meistriklass Pärnumaa Kutsehariduskeskuses tõi uued teadmised ja maitseelamused

by Karmen Torin

21.–24. mail 2025 külastas Pärnumaa Kutsehariduskeskust tunnustatud Hollandi kokandusekspert Harm den Dekker, kes viis läbi praktilise töötoa, keskendudes Eesti ja Hollandi köögi ühendamisele. Töötoa käigus valmisid mitmed erimenüüd, mis kombineerisid mõlema maa maitseid ja tehnikat.

Õppijad ja õpetajad said võimaluse õppida, kuidas kondita lambajalg täita ja rullida, valmistada peediga maitsestatud gravlax’i, lime’i sorbetti tonka oaga, klassikalist hollandi kastet ning keeta valget sparglit Hollandi traditsioonide järgi. Kõik toidud valmisid värsketest toorainetest, millest osa oli spetsiaalselt selleks puhuks Hollandist kaasa toodud.

Töötoa krooniks oli 23. mail toimunud restoranipäev, kus kooli külalised ja töötajad said meistriteoseid maitsta. Üritus pakkus osalejatele mitte ainult kulinaarset elamust, vaid ka võimaluse kogeda rahvusvahelise koostöö vilju reaalsete toitudena.

Meistriklass oli osa Pärnumaa Kutsehariduskeskuse rahvusvahelise koostöö programmist, mis toetab kutsehariduse arengut ja avardab õppijate silmaringi. Sellised koostööprojektid aitavad tuua maailma köögi ja kogemused õppijate igapäevasesse õppesse.

Sarnased postitused