16. Tallinna toidumessi raames 28.-30.10.2015 toimuvad võistlused, millest võtavad osa ka meie õpilased.
Noorkokk 2015
„Noorkokk 2015“ võistlused toimuvad 21. Eesti kokkade meistrivõistluste raames. Võistluse peaeesmärk on propageerida koka eriala ja teadvustada õpilastele täisväärtusliku toidu tähtsust toidulaual. Noorkokk 2015 võistlus võimaldab kutseõppeasutuste õppuritel näidata oma erialaseid oskusi ja tõsta toitlustusvaldkonna kutsehariduse taset ning mainet. Võistlusest saavad osa võtta Eesti kutseõppeasutuste kokanduseriala õppurid, kes on 2015/2016 õppeaastal kutsekoolide õpilaste nimekirjas.
Iga osalev kool registreerib Noorkokk 2015 võistlusele peakoka võistleja, meid esindab Erik Tammeleht K-13A õppegrupist (III kursus) ning peakoka abilise, meid esindab Kristiina Sireli K-14B õppegrupist (II kursus). Abiline peab olema noorema kursuse õpilane. Juhendaja Taisi Talviste.
Võistlus viiakse läbi ühevoorulisena kolmapäeval, 28. oktoobril 2015 Eesti Näituste messikeskuses messi Tallinn FoodFair ametliku programmi osana.
Võistluse käigus tuleb osavõtjatel valmistada pearoog (kohustuslik tooraine lihaveise abatükk „Chuck Tender“ (kogus 1,5 kg), veisemaks) ja järelroog (kohustuslik tooraine külmutatud vaarikas, kartulitärklis).
Võistlustööks on aega 3 tundi, sh 2 tundi pearoa ja 1 tund järelroa valmistamiseks ja serveerimiseks. Roogasid valmistatakse kuus portsjonit.
Võistlustööde hindamise aluseks on Põhjamaade standard, mille kohaselt kohtunike kogu hindab iga toidu puhul eraldi toidu maitset (1–40 punkti), roa välimust (1–30 punkti) ning töövõtteid ja professionaalsust (1–30 punkti).
Aasta pagar 2015
Juba 18. korda toimuvad Eesti pagarite lahtised meistrivõistlused. Seekord on tiitli nimeks „Aasta pagar 2015“, võistlustulle astuvad kaheliikmelised võistkonnad. Võistkondi on kokku 5, nendest 2 on kutsekoolide meeskonnad. Pagaritooted valmistatakse võistkonna poolt, kuhu kuulub 2 pagarit
Pärnumaa KHK esindavad teise kursuse õpilased Elina Villiste ja Melita Škljar. Juhendajad Terje Steinberg, Terje Jürgens, Helina Kruusmaa.
Võistluse korraldaja on Eesti Leivaliit, teemaks „Rukkiaasta 2015“.
Võistlus koosneb kahest osast:
1) Kodutööna valmistatakse vähemalt 50% rukkijahusisaldusega taignast teemakohane kompositsioon, mis ei sisalda mittesöödavaid materjale, eksponeeritakse 70 cm läbimõõduga laual;
2) Võistlustööna valmistatakse kohapeal:
1. Hommikukukkel rukkijahu sisaldusega 30%
2. Magusa täidisega saiakesed
3. Soolase täidisega pirukad
Võistlejate rühmad asuvad tööle 20 minutiliste intervallidega vastavalt loosile. Võistluse kestus 4 tundi.
Võistlustöid hindab zürii ja messikülastajad.