Kutsealane keemia

You are here: Home > RATSIONAALNE TOITLUSTAMINE 

RATSIONAALNE TOITLUSTAMINE 

Inimesed erinevad üksteisest, erinevad on ka inimeste toitumisvajadused vastavalt mõjuritele, nagu vanus, kasv, kehakaal, elustiil, amet.

Uuringute tulemused on näidanud, et üle 70% inimeste haigustest tulenevad toitumisvigadest. Juba ühe päeva toitumisvigadest võivad tuleneda järgmised tervisehäired:

  • väsimus, ennekõike pärastlõunal
  • halb enesetunne
  • näljatunne ja magusaisu
  • mao- ja soolestikuvaevused
  • rahutus
  • kohvi ja tubakatoodete kasutamise kasv
  • unetus.
Pikemaajalise vale toitumise tagajärjel võivad ilmneda järgmised tervisehäired:

  • üle- või alakaal
  • vererõhu tõus
  • pidev väsimus ja ükskõiksus
  • keskendumisvõime puudumine
  • haigestumised jne.
Eelpool loetust järeldub, et on ülioluline toitlustada  erinevaid klientide sihtrühmi (lasteaia- ja koolilapsed,  noored, ajateenijad, jne.) lähtudes nende vajadustest, soovidest ja ootustest.

Submenu

nach oben