Noorkokk 2019 võistlusel pälvis II koha Vladyslava Turchyn Pärnumaa Kutsehariduskeskusest.

Noorkokk 2019“ võistlus toimub Eesti kokkade meistrivõistluste raames. Võistluse peaeesmärk on propageerida koka eriala ja teadvustada õpilastele täisväärtusliku toidu tähtsust nii enda kui oma kaaskodanike ehk tulevaste klientide toidulaual.

Võistlus on kutseõppeasutuste kokanduse eriala õppuritel hea võimalus näidata oma erialaseid oskusi ja tõsta toitlustusvaldkonna kutsehariduse taset ning mainet. Samuti on see õpilasele suur aga huvitav väljakutse nii vaimselt kui ka füüsiliselt, arendades õpilase loomingulisust ja esinemisjulgust ning annab väga suure kogemuste pagasi edasiseks.

Võistlusi korraldab Eesti Peakokkade Ühenduse (EPÜ) ning kutse „Noorkokk 2019“ võistlusest osa võtta said 12 kooli.

Pärnumaa kutsehariduskeskusel õnnestus seekord välja panna lausa kolm võistkonda, mis omakorda näitab, et noored kokad suhtuvad oma valitud erialasse väga tõsiselt ning on motiveeritud edasi arenema.

Kõik võistkonnad tulid oma ülesannetega suurepäraselt toime ning kõik jõudsid ka ilusti etteantud aega.

II auhinnalase koha saavutasid Vladyslava Turchyn, abiline Jelena Kurman Pärnumaa Kutsehariduskeskusest jäädes alla vaid Tallinna Teeninduskooli võistkonnale.

Teine koht pälvis ka toreda auhinna:

  • Luxveg ürdikoolitus
  • Kaupmees kinkekaart 50 EUR

IV koha saavutasid Milena Simane, abiline Maria Klemmer, juhendaja Sergei Tšekmarjov Pärnumaa Kutsehariduskeskusest

V koha saavutasid Maria Korsten, abiline Aleks Davõdov, juhendaja Urmas Einbaum Pärnumaa Kutsehariduskeskusest

Roogades kasutatav tooraine pidi olema oma päritolult vähemalt 80% ulatuses eestimaine. Toite valmistati 7 portsjonit. Võistlejatel tuli valmistada pidulik eelroog ja pearoog.

Kohustuslikud toorained:

● Eelroog (võib olla ka supp): Kapsas (valge peakapsas, lilla kapsas,

lehtkapsas, nuikapsas, käharpeakapsas). Valida vähemalt 2 erinevat

eelnevast valikust ja valmistada kolmel erineval tekstuuril.

● Pearoog: Mägihõrnas, lisaks kalale peab olema taldrikul 3 lisandit +

kaste

● Esimese kümne minuti jooksul peab iga võistleja teostama kala

fileerimise. Maksimum selle eest on kümme punkti.

 

Võistlusi hindas kõrgetasemeline ja rahvusvaheline kohtunike žürii, kuhu kuulusid Dmitri Rooz (peakohtunik, Eesti), Davy Tissot (Prantsusmaa), Tapio Laine (Soome), Gert Klötzke (Rootsi), Svetlana Riškova (Läti), Vladislav Borovik (Eesti), boksikohtunikud olid Koit Uustalu ning Urpo Reinthal.

Palju, palju õnne!

Suur, suur tänu juhendajatele!