Eesti noorkoka meistrivõistlused

Eesti noorkoka meistrivõistlused on 27. korda toimuva väärika ja pika traditsiooniga Tallinn Toidumessi programmi üheks lahutamatuks osaks.

„Noorkokk 2019“ võistlus toimub Eesti kokkade meistrivõistluste raames. Võistluse peaeesmärk on propageerida koka eriala ja teadvustada õpilastele täisväärtusliku toidu tähtsust nii enda kui oma kaaskodanike ehk tulevaste klientide toidulaual. Võistlus võimaldab kutseõppeasutuste õppuritel näidata oma erialaseid oskusi ja tõsta toitlustusvaldkonna kutsehariduse taset ning mainet.

Võistlusi korraldab Eesti Peakokkade Ühenduse (EPÜ) selleks eesmärgiks loodud meeskond.

Roogades kasutatav tooraine peab olema oma päritolult vähemalt 80% ulatuses eestimaine. Toite valmistatakse 7 portsjonit. Võistlejatel tuleb valmistada pidulik eelroog ja pearoog, alljärgnevaid tingimusi arvestades.

Kohustuslikud toorained:

● Eelroog (võib olla ka supp): Kapsas (valge peakapsas, lilla kapsas,

lehtkapsas, nuikapsas, käharpeakapsas). Valida vähemalt 2 erinevat

eelnevast valikust ja valmistada kolmel erineval tekstuuril.

● Pearoog: Mägihõrnas, lisaks kalale peab olema taldrikul 3 lisandit +

kaste

● Esimese kümne minuti jooksul peab iga võistleja teostama kala

fileerimise. Maksimum selle eest on kümme punkti.

I võistkond

K-17B

Vladyslava Turchyn

PK-18

Jelena Kurman

Juhendaja: Rudolf Visnapuu

II võistkond

K-18B

Milena Simane

K-19B

Maria Klemmeri

Juhendaja: Sergei Tšekmarjov

III võistkond

K-17A

Maria Korsten

K-18A

Aleks Davõdov

Juhendaja: Urmas Einbaum

Võistlejaid nõustas ka kooli vilistlane, Villa Ammende peakokk Herkki Ruubel.

Võistlus toimub 23. oktoobril ja täpsemat infot leiab:

http://www.profexpo.ee/foodfair/programm/noorkokk-2019/