Teenindusõppeosakonna õppereis Ecofarmi

Neljapäeval, 13. oktoobril külastab teenindusõppeosakonna 52 õpilast koka 3. kursuselt ning müügikorralduse 1. ja 2. kursuselt ning 9 õpetajat avatud tööstuse nädala raames kalatöötlemiskompleksi Ecofarm Audrus.

Kalakasvatajate Ühistu Ecofarm tegeleb ainulaadse kalatöötlemisega Baltikumis – jaekaubandusse jõuab Ecofarmi värske kalatoode hiljemalt 48 tundi peale värske kala saabumist kalatöötlemiskeskusesse. Toodetakse värskeid ja suitsutatud forelli- ja tuura tooteid, mis pakendatakse kaasaegsetel automaatsetel vaakum- ja gaasipakendusliinidel tarbijasõbralikku väikepakendisse.

Külastajad saavad tutvuda Ecofarmi tootmisruumidega ja näha, kuidas toodang valmib. Kohapeal pakutakse maitsta kuumsuitsuforelli. Õpilased ja õpetajad võtab vastu Ecofarmi assistent Heidi Viljak ja tootmist tutvustab Terje Palu.

Õppereis võimaldab siduda õpilaste karjääriplaneerimise Pärnumaa ettevõtlus- ja töövõimalustega ning siduda õppetöö eluliste näidetega. Koostööpartneriks on Pärnumaa Ettevõtlus- ja Arenduskeskus. Õppereis on kaasrahastatud Euroopa Regionaalarengu Fondi toetuse andmise tingimustest „Piirkondlikud algatused tööhõive ja ettevõtlikkuse edendamiseks“.

10.-14. oktoobrini on avatud üle Eesti 8 toiduainetööstuse uksed, et tutvustada kõigile huvilistele, kuidas valmib tööstustes igapäevane toit. 

Kersti Oksaar, õppe- ja karjäärinõustaja