Esmakordselt saab proovida degustatsioonimenüüd

Homme, 9. detsembril pakutakse Pärnumaa kutsehariduskeskuse (PKHK) õpperestoranis degistasioonimenüüd kooli vilistlase kokk Aleksei Pogrebnoi juhendamisel.

Aleksei töötab Tallinna restoranides Ö ja Kaks Kokka st et kaks restorani asuvas ühes hoones ja neil on ühine köök. Mõlemad restoranid kuuluvad Eesti parimate hulka. Restorani Ö ja Kaks Kokka, on Pädaste mõisa endiste kokkade restoran, kuhu Aleksei kutsuti tööle ja kus ta on töötanud 1,5 aastat. Aleksei Pogrebnoi sõnade kohaselt, kutsus PKHK kutseõpetaja Taisi Talviste teda kooli, et ta näitaks mis nende restoranis tehakse, et avardada õpilaste silmaringi. Restoranis Ö pakutakse Põhjala kööki, kus klient seeb endale valida 4-, 5- või 7- käigulise degustatsioonimenüü.

 

 PKHK-s pakutakse 4-käigulist degustatsioonimenüüd, mis teeb koos pakutavate vähekäikudega kokku seiyse. Kõik toorained, mida kasutatakse on eesti- ja põhjamaised. Aleksei peab väga oluliseks tooraine võimaluste kasutamist ning tema lemmik ja üllatushitt on juurseller, mida saab hästi teha ja nautida. Kooli vilistlasest koka juhendamisel saavad õpilased kasutada erinevaid toiduvalmistuse viise ja- tehnikad.

Aleksei Pogrebnoi lõpetas PKHK 2013. aastal. Kooli ajal osales ta kutsevõistlustel Kuldne Kulp (2011) ning Noor Kokk (2012). Praktikal oli Pädaste mõisas, kuhi ta kohe ka tööle kutsuti. Ta on praktiseerinud ka Soomes. Aleksei peab kooliaega toredaks ja kiidab PKHK sõbralikku seltskonda, kus ta sai eesti keele selgeks. Kuldne Kulp kutsevõistlusel osalemine, tekitas tal tahtmise õppida väga hästi süüa tegema ja selle nimel ka pingutama.

Lisaks, on kooli raamatukogus välja pandud pagarieriala õpilaste 12 fantaasiarikast piparkoogimaja. Ootame tutvuma!