Kutseõppe liik: 3. taseme kutseõppe esmaõpe
Õppevaldkond: teenindus
Õppesuund: isikuteenindus
Õppekavarühm: majutamine ja toitlustamine
Õppevorm: statsionaarne - koolipõhine õpe
Õpingute alustamise tingimus: põhihariduse nõudeta
Õppekava maht: 60 EKAP
Õppe nominaalkestus: 1 a
Vastuvõtu tingimus: individuaalne vestlus
Õppekava lühitutvustus:
Abikokk käitleb toidutooret, abistab kokka toitude valmistamisel ja serveerimisel ning töötab koka juhendamisel. Töö iseloom eeldab oskust enda tööd korraldada ja aega planeerida. Vajalik on meeskonnatööoskus.
Õpingute läbimiseks kõik vajalikud lõpetamise nõuded täitnud isikul on võimalik saada "Abikokk, tase 3" kutse.
Põhiõpingute moodulid:
- majutamise ja toitlustamise valdkonna alused
- karjääri planeerimine ja ettevõtluse alused
- toitlustamise alused
- teeninduse alused
- abikoka praktilise töö alused
- abikoka praktika
Valikõpingute moodulid:
- joogiõpetus I (mittealkohoolsed joogid)
- etikett
- valikpagaritooted pärmitaignast
- catering-teenindus
- rahvuslikud ja rahvusköögid
- eritoitlustus
- erialane soome keel
NB! Õppima asumisel tuleb arvestada rahalise kuluga (ca 130 eurot) kokariiete ostmiseks.
Ettevõtted praktika sooritamiseks ja võimalikud töökohad pärast kooli lõpetamist:
Strand SPA ja Konverentsihotell, Scandic Rannahotell, Reval Hotell Olümpia, Taastusravikeskus Estonia, Hotell Legend, OÜ Hansaliin, Ammende Villa, Mõnus Margarita, Postipoiss, Jahisadama restoran, Väike Klaus jt.
Lisainformatsioon: Taisi Talviste (kutseõpetaja) taisi.talviste[at]hariduskeskus.ee
Vt lisaks: õppekava